ОСТАННІ НОВИНИ

МНС просить не створювати штучної напруги навколо ситуації в Ожидові

|

Міністерство надзвичайних ситуацій України звернулося до представників ЗМІ та політичних сил з проханням не політизувати ситуацію та не створювати штучної напруги навколо ситуації щодо аварії біля Ожидова. Міністерство закликає не спекулювати на темі безпеки населення та не поширювати недостовірну інформацію. Офіційне звернення оприлюднено на сайті МНСУ.

«Сьогодні на місці катастрофи у цілодобовому режимі чергують офіцери МНС України та працює мобільна оперативна група Головного управління МНС України в Львівській області. У постійній бойовій готовності перебувають пожежно-рятувальні підрозділи.

На сьогодні в зоні фосфорної аварії тривають рекультиваційні роботи, а також здійснюється безперервний моніторинг екологічної ситуації в районі. Висновки лабораторій СЕС та Управління екології свідчать про те, що концентрація шкідливих речовин не перевищує норми. Коли показники шкідливих речовин перевищать гранично допустимі концентрації на місці аварії, то МНС негайно поінформує громадськість та органи державної виконавчої влади», – йдеться у звернені.



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *