ОСТАННІ НОВИНИ

«Галнафтогаз» звинувачує в аварії працівників «Львівської залізниці»

|

У ВАТ «Концерн «Галнафтогаз» переконані, що причиною аварії, яка сталася сьогодні вранці на нафтобазі «Пластова-1» у Львові, була злочинна недбалість працівників «Львівської залізниці». Про це сьогодні на прес-конференції повідомив гендиректор концерну «Галнафтогаз» Юрій Кучабський.

За його словами, о 9.30 «Галнафтогаз» подав заяву в прокуратуру, в якій вимагає розслідувати справу.

Ю. Кучабський повідомив, що машиніст локомотива, який протаранив цистерни з бензином, втік з місця події, незважаючи на те, що його попросили допомогти ліквідувати аварію й відігнати локомотив.

За його ж інформацією, машиніста все ж таки вдалося впіймати. Через годину його затримали співробітники Личаківського райвідділу. Зараз затриманий перебуває в диспансері на вулиці Науковій, 49, де проходить аналіз на вміст алкоголю в крові.

За даними «Галнафтогазу», нафтопродукти горіли лише в трьох цистернах, хоча полум’я загалом охопило п’ять цистерн. У кожній з них містилося від 50 до 60 тонн пального А-95. Вартість однієї цистерни з бензином оцінюють в 50 тисяч доларів.

Гендиректор концерну «Галнафтогаз» сказав, що екологічні і фінансові збитки від аварії ще встановлюють. Наразі керівництво концерну очікує на прибуття представників страхової компанії і торгово-промислової палати для того, щоб визначити розмір завданої шкоди.

Юрій Кучабський зазначив, що підприємство проводить роботу, спрямовану на якнайшвидше відновлення діяльності львівської нафтобази, оскільки вона є опорною в забезпеченні нафтопродуктами всієї Львівської області.

Наразі на місці події триває охолодження цистерн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *