ОСТАННІ НОВИНИ

У Бориславі розгерметизувалася автоцистерна з соляною кислотою

|

Сьогодні, 3 серпня, о 3.00 у м. Бориславі на території Бориславської дільниці Долинського тампонажного управління охоронець виявив витік соляної кислоти (небезпечної хімічної речовини ІІ класу небезпеки) з автоцистерни на базі автомобіля «КрАЗ». Попередня причина події – розгерметизація цистерни внаслідок руйнування її захисного покриття.

На поверхню землі вилилося біля 45 кг соляної кислоти. Відстань від місця розливу кислоти до найближчого житлового будинку – 150 м. Про це ЗІК повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій Львівської облдержадміністрації.

На місці події працюють оперативні мобільні групи управління з питань НС облдержадміністрації на чолі із заступником начальника управління В. Борисенком та головного управління МНСУ у Львівській області на чолі із заступником начальника управління цивільного захисту підполковником внутрішньої служби І. Щербовичем.

Для локалізації події й недопущення ураження людей та ліквідації її наслідків місце розливу кислоти огороджено земляним валом, припинено доступ сторонніх осіб до небезпечної зони в радіусі 50 метрів, соляна кислота перекачана в другу справну ємність.

Працівники дільниці, що їх залучено до робіт з локалізації події та ліквідації її наслідків, працюють у відповідних засобах захисту органів дихання та шкіри, а місце розливу соляної кислоти оброблено натрієвою содою (для нейтралізації кислоти, що вилилася на поверхню землі).

Після повної нейтралізації розлитої соляної кислоти буде проведено зачистку та рекультивацію забрудненої ділянки землі (близько 3 м2). Загрозу навколишньому середовищу та населенню ліквідовано. Ситуація під контролем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *