ОСТАННІ НОВИНИ

У Дрогобичі поставлять пам’ятник Папі Римському

|

Перед костелом Святого Варфоломія 24 серпня у Дрогобичі буде відкрито пам’ятник Івану Павлу II. За словами настоятеля о. Владислава Гримського, скульптура вже готова, нині ж ведуться лише підготовчі роботи.

На відкриття пам’ятника, яке відбудеться на храмове свято День Св. Варфоломія, що збігається з Днем Незалежності України, представники римо-католицької громади планують запросити представників влади, а також авторів проекту Петра Сметану, Євгена Хомика, та поляка, який виконав найвідповідальнішу роботу – відлив скульптуру. У церемонії освячення і відкриття візьме участь і духовенство.

Ідея спорудження пам’ятника належить римо-католицькій парафії. Скульптура папи Івана Павла II зберігається в костелі. Колишній Папа хоч у Дрогобичі ніколи не був, та про костел знав. У храмі зберігається підписаний Папою лист-вітання до дрогобицьких прихожан з нагоди 600-річчя костелу Святого Варфоломія.

С ульптура сягає у висоту 2 метрів 30 сантиметрів. У відлитій фігурі зображено Івана Павла II на повний зріст з простягнутою вперед рукою. Разом із постаментом, замовленим у Теребовлі, композиція сягне 4 метрів 40 сантиметрів. Розробками постаменту є дрогобицькі архітектори Петро Сметана та Євген Хомик , передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *