ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські будинки готують до холодної зими

|

У рамках програми енергозбереження управління житлового господарства Львова почало заміну вітражних вікон у старих комунальних будинках. Першим пластикової енергозберігаючої модернізації дочекався колишній будинок «Укрбуду», що по вулиці Сихівській, 10.

«У Львові це новинка, бо заміну вікон ми тільки почали. Їх конструкція спеціально продумана так, щоб вікна ніхто не зміг вкрасти», – розповів в.о. начальника управління житлового господарства Іван Квик.

За його словами, найперше вікна замінюватимуть у тих будинках, де їхній стан є критичним. Власне, щоб не допустити ймовірного травматизму, комунальники почали роботи з будинку «Укрбуду». А після нього планують перебратися до будинку по вулиці Тролейбусній, 12. Як зізнався Іван Квик, там стан вікон ще жахливіший.

Загалом із 9800 комунальних будинків Львова заміни вітражних вікон потребують понад 100. Перші в черзі на модернізацію – будинки забудови 60-70 років на вулицях Липинського, Хвильового, Науковій та Лисинецькій.

Вартість одного метра квадратного вікна обійшлася місту в 336 гривень. Ремонтники прогнозують, що нові вікна стоятимуть не менше 20 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *