ОСТАННІ НОВИНИ

Територію фосфорної аварії моніторитимуть ще два місяці

|

На території фосфорної аварії протягом двох наступних місяців будуть проводити моніторинг води, повітря та ґрунтів.

Як повідомляє сайт Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, за інформацією Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області, в обстеженні населених пунктів Буського, Радехівського, Бродовського, і Кам’янка-Бузького районів брало участь 9 бригад обласної СЕС та відомчі лабораторії: Держекоінспекції у Львівській області, управління водного господарства, проектно-технологічного центру охорони родючості ґрунтів та якості продукції «Облдержродючість», управління охорони здоров`я, управління ветеринарної медицини, станція захисту рослин.

За період з 17 по 27 липня у 143 населених пунктах відібрано проби з 502 місць повітря, питної води, поверхневих вод відкритих водойм ґрунтів, рослинності та продуктів тваринництва. Перевищень граничнодопустимих концентрацій фосфору в перерахованих ресурсах не виявлено, крім окремих ділянок землі, де природний вміст фосфору перевищував норму до аварії. За узагальненими даними складають відповідну карту моніторингових досліджень.

Комісія встановила режим досліджень, які проводитимуть у населених пунктах районів ще два місяці за завданням урядової комісії. Кожна установа, яку залучено до моніторингу, за окремим планом відбору проб обстеження, надаватиме результати до Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області для узагальнення. Проби відбиратимуть з відома представників сільських рад.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *