ОСТАННІ НОВИНИ

Протягом липня у Львові створили три ОСББ

|

Протягом липня у Львові зареєстрували три об`єднання співвласників багатоквартирних будинків. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції розповіла радник міського голови з питань створення ОСББ Оксана Карпінська.

За її словами, протягом минулого місяця у Львові з’явилися ОСББ «Ілько» на вулиці Варшавській, «Сихівчани-1» на вулиці Трильовського та «Соняшник на Чупринки» на вулиці Генерала Чупринки. А від початку року львів’яни створили та зареєстрували у державних реєстраторів шістнадцять об`єднань співвласників багатоквартирних будинків.

В управлінні житлового господарства повідомили, що загалом у Львові зареєстровано 210 ОСББ. Наразі простежується підвищення активності мешканців у цьому напрямку.

За словами Оксани Карпінської, найкращим способом вирішення проблем обслуговування багатоквартирних та прибудинкових територій є створення ОСББ. «Основними перевагами створення таких об’єднань є те, що мешканці матимуть можливість створити власну управлінську структуру для вирішення проблем утримання будинків, контролюватимуть якість робіт у будинку, зможуть обирати підрядників і стежити за використанням коштів на послуги», – підкреслила вона. Водночас, за словами радника міського голови з питань створення ОСББ, міська влада підтримуватиме ініціативи створення ОСББ.

Нагадаємо, об’єднання співвласників багатоквартирного будинку є порівняно новою організаційною формою суб’єктів господарювання в Україні, виникнення якої пов’язано передовсім з питаннями права власності на житло, управління та обслуговування житла. Згідно з Законом «Про приватизацію державного житлового фонду» (ст.10 п.3) власники квартир (будинків) можуть створювати товариства або об`єднання з метою спільного управління елементами та інженерним обладнанням будинку, забезпечення їх належної експлуатації та утримання. У багатоквартирному будинку, квартири якого не повністю приватизовані, між товариством індивідуальних власників квартир і власниками неприватизованих помешкань укладається угода про спільне володіння будинком та дольову участь у витратах на його утримання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *