ОСТАННІ НОВИНИ

Більше третини заробітчан в Італії - зі Львівщини

|

«За даними соціологічного дослідження «Українська трудова еміграція», 2007, українськими трудовими емігрантами в Італії є вихідці зі усіх областей України. Значно переважає Західна Україна: Львівська область – 37,25%, Івано-Франківська – 18, 87%, Тернопільська – 14,95%. Трудова еміграція в Італії переважно жіноча (90,2%) віком 40-60 років», – про це сьогодні, 31 липня, на прес-конференції з приводу пішої прощі зі Самбора до Зарваниці «Рух за тверезість життя», розповіла журналістка і письменниця, колишня екс-заробітчанка Оксана Пронюк.

Як зазначила Оксана Пронюк, часто у Дрогобичі організовують зустрічі із родинами українських заробітчан та колишніми заробітчанами з метою розповісти правду про Італію та Україну. «Українські заробітчани в Італії є дезінформованими щодо України і вважають, що тут не можна заробити жодних грошей. Наше завдання – повернути заробітчан на рідні землі», – акцентує увагу Оксана Пронюк.

«Згідно з офіційними даними, в Італії на заробітках перебуває понад 160 тис. українців, але зрозуміло, що неофіційно – більше. На сьогодні, основна проблема – як повернути заробітчан на Батьківщину. Українська греко-католицька церква у 100 містах Італії має громади і намагається пояснити людям, що не варто розлучатися зі сім’ями», – зазначив духовний опікун української церковної громади в Болонії (Італія) о. Василь Поточняк. Повідомляє ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *