ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ порушила кримінальну справу проти співробітників Львівської залізниці

|

Управління СБУ в Львівській області порушило кримінальну справу за фактом розтрати державних коштів в особливо великих розмірах з боку посадових осіб Державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця».

Як повідомили в прес-службі Управління СБУ в Львівській області, встановлено, що в 2003 році між цим об’єднанням і одним з київських ТОВ, яке не мало ліцензії на землевпоряджувальні і землеоціночні роботи, укладено договір на виконання проектно-дослідницьких робіт зі встановлення межі земельних ділянок по станціях Львівської залізниці з наданням Державних актів на право постійного користування. У червні 2004 року сторони підписали акт про виконання робіт із землеустрою на суму 7,2 млн. грн.

Проте, за результатами ініційованої управлінням СБУ перевірки виконання договору, КРУ встановлено, що впродовж останніх 4 років отримані Львівською залізницею 211 державних актів на землю вартістю 2,9 млн. грн. не забезпечено необхідною документацією у вигляді паспортів земельних ділянок, програмних і апаратних засобів ведення електронного архіву. Витрати у розмірі 4,3 млн. грн. документально і фактично не підтверджені.

Оскільки в діях службових осіб ДТГО «Львівська залізниця» містяться ознаки злочину – зловживання службовим становищем у складі організованої групи -стосовно них порушено кримінальну справу за ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Згідно з цією статтею, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, здійснене за змовою групою осіб, карається позбавленням волі строком від семи до дванадцяти років з позбавленням права займати певні посади або провадити певну діяльність строком до трьох років і з конфіскацією майна. Повідомляє proUa.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *