ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії спростили механізм отримання договорів оренди для розміщення МАФів

|

У мерії спростили механізм отримання договорів оренди земельних ділянок для розміщення МАФів. Як розповів під час сьогоднішньої прес-конференції начальник управління «Дозвільний офіс» ЛМР Роман Назаровець, з 26 липня оформити такий договір підприємці можуть через «Дозвільний офіс».

Щоправда, таке нововведення стосується лише тих підприємців, які пройшли по відповідній ухвалі міської ради. «Підприємці, які пройшли по ухвалі міської ради №995 від 5 червня, це 316 власників МАФів, мають право звертатися до нас на укладення договору оренди. Для інших, на жаль, це поки що неможливо», – наголосив Роман Назаровець. Однак, за його словами, після нового року в мерії планують розробити єдиний механізм отримання договорів оренди. «До списку цієї ухвали увійшли лише ті підприємці, які мали частину виготовлених документів. А було накладено мораторій, і вони не могли докінчити цей процес», – розповів він.

За словами посадовця, спрощення системи отримання договорів оренди полягає головним чином у тому, що підприємці не муситимуть самостійно отримувати необхідні погодження від кожної окремої інстанції. За них цим займатиметься «Дозвільний офіс». Для цього власникам МАФів необхідно вчасно подати всі документи та квитанції.

«Схема досить проста. Підприємець приходить до нас в управління, там закріплено три адміністратори. Вони одночасно консультують підприємців, надають відповідні переліки, зразки заяв, платіжки з інформацією, куди платити. І вже вдруге людина приходить, оплативши необхідні платіжки, здає документи і на цьому процес для підприємця закінчився. Далі все роблять адміністратори управління. Тобто вони беруть пакети і розносять їх по всіх службах мерії», – розповів Роман Назаровець. За його словами, цей процес займе 23 дні. Раніше для оформлення потрібних документів підприємці витрачали майже півроку.

Для отримання договору власник МАФу має подати п’ять видів документів: заяву про отримання дозволу, свідоцтво про державну реєстрацію, про сплату єдиного податку, проект МАФу, пропозиції щодо його встановлення і квитанції. Вартість платіжок залишається незмінною і становить 1 тисячу 313 гривень.

Свої документи на отримання договорів оренди земельних ділянок для розміщення МАФів підприємці мають подати до 20 серпня. До першого вересня суб’єкти підприємницької діяльності та управляння природних ресурсів та регулювання земельних відносин департаменту містобудування зобов’язані укласти угоди оренди землі. Укладені договори діятимуть до 31 грудня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *