ОСТАННІ НОВИНИ

Сихів забудовуватимуть за результатами міжнародного містобудівного конкурсу

|

Залучити широкі міжнародні архітектурні кола для підвищення рівня та якості архітектури та містобудування Львова дасть можливість місту відкритий міжнародний містобудівний конкурс, який уперше проводитимуть на теренах України. Уже до кінця року за результатами конкурсу місто матиме низку проектів забудови Сихівського масиву.

Як повідомив сьогодні під час прес-конференції начальник управління архітектури Львівської міської ради Юрій Криворучко, після відкриття спеціального рахунку (орієнтовно з 1 серпня) потенційні учасники міжнародного конкурсу зможуть зголошуватись до участі в ньому. Участь у конкурсі буде платною і для ліцензованих організацій становитиме 100 умовних одиниць. Студенти зможуть узяти участь у конкурсі безкоштовно. Кожен з учасників може скласти лише одне зголошення і один конкурсний проект або зголоситися і брати участь лише в одному авторському колективі.

Що ж стосується премій, то, за словами головного архітектора Львова, перша нагорода становитиме 15 тисяч у. о., друга – 10 тисяч у. о., третя – 5 тисяч у. о. Передбачено також дві відзнаки по 2 тисячі умовних одиниць.

Визначатимуть переможців судді міжнародного класу в галузі архітектури та містобудування. Зокрема, до конкурсної комісії входять архітектори з Канади, Польщі, Австрії, Німеччини, Франції та України.

За словами Юрія Криворучка, прозорість і відкритість проведення цього конкурсу дасть можливість Україні презентувати свої конкурси на світових сайтах, що дозволить залучати широкі міжнародні архітектурні кола для підвищення рівня та якості архітектури та містобудування Львова. Водночас рамки реалізації конкурсних проектів збігатимуться з часом проведення у місті матчів «Євро-2012».

Що ж стосується наступних районів Львова, які можуть стати об’єктами містобудівних конкурсів, то це, за словами Криворучка, райони Рясне та Підголоско.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *