ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко прилітав на бойківські фестини на гелікоптері

|

Протягом трьох днів, 27-29 липня,у Турківському районі тривали традиційні Четверті всесвітні бойківські фестини. На свято з’їхалися вихідці з цього краю, їхні діти, внуки. Своєрідною кульмінацією фестин мало стати 28 липня: того дня організатори, тисячі людей, що прибули на Співоче поле Турки, очікували на розрекламований приїзд Віктора Ющенка, лідерів “Нашої України” В’ячеслава Кириленка та ВО “Батьківщина” Юлії Тимошенко.

І ось в небі над горами з’явився гелікоптер: прилетів лише Президент України.Глава держави у 15-хвилинному виступі, окрім того, що привітав усіх зі святом, також торкнувся й гострих політичних проблем сьогодення, пояснив свою позицію щодо майбутніх виборів до парламенту. Про це повідомив кореспондент ЗІКу.

А от В.Кириленка та Ю. Тимошенко на святі не дочекалися. Хоча їх прихильники, судячи з партійної символіки, було чимало. Щоправда, лідер БЮТу учасникам Фестин надіслала вітання, яке було зачитано заключного дня, 29 липня, коли на сцені виступали народні хорові колективи Турки, Дрогобича, Самбора, Старого Самбора, Сколе, Борислава, танцювальні та вокальні групи, солісти зі Львова, Тернополя, Івано-Франківська, фольклорні ансамблі, гумористи.

Програма Фестин була різнопланова. Чималий інтерес викликали літературно-краєзнавчий конкурс ім. Мирона Утриски – громадсько-культурного діяча Бойківщини, виставка книг сучасних видавництв, виробів сільських народних умільців тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *