ОСТАННІ НОВИНИ

Мартинюк та Голуб – у першій десятці виборчого списку комуністів

|

Двоє львів’ян традиційно увійшли до чільної десятки виборчого списку Комуністичної партії України, який було схвалено на пленумі КПУ в суботу. Колишній перший секретар Львівського міськкому КПУ, перший віце-спікер Верховної Ради України Адам Мартинюк посяде в списку шосте місце, а теперішній керівник львівських комуністів Олександр Голуб – дев’яте.

Очолює список перший секретар ЦК КПУ Петро Симоненко.

Програма КПУ не зазнала істотних змін. Як і раніше, комуністи виступатимуть за надання російській мові статусу другої державної, будуть критикувати наміри вступити в НАТО і агітувати за інтеграцію з Росією і Казахстаном у рамках єдиного економічного простору. «Різниця тільки в тому, що тепер ми побудуємо програму з таким розрахунком, щоб після виборів відтворити нинішній формат коаліції. Тобто ми не нападатимемо на наших партнерів і доповнимо програму економічними питаннями», – пояснив у коментарі УНІАН Олександр Голуб.

Комуністи розраховують істотно поліпшити свій результат порівняно з 2006 роком. Прохідною частиною свого списку вони вважають перші 45 місць. Відповідно, розраховують не менше ніж на 10% голосів виборців.

Довідка

Засновницький з`їзд Комуністичної партії України відбувся в червні 1993 року. Незмінним лідером КПУ є Петро Симоненко. З моменту створення КПУ брала активну участь у парламентських виборах. У 1994 році партія одержала 91 з 450 депутатських мандатів у Верховній Раді, що обиралася на мажоритарній основі. Найбільший успіх прийшов до КПУ на виборах в 1998 році — 124 депутатських мандати. У 2002 році Компартія одержала 64 мандати (партію підтримали 19,98% виборців). У 2006 році за КПУ проголосували 3,66% виборців, що дало можливість провести в Раду 21 депутата.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *