ОСТАННІ НОВИНИ

Лаврівський монастир на Старосамбірщині відсвяткував 800-річчя

|

Лаврівський монастир, що в Старосамбірському районі, минулої суботи відсвяткував своє 800-ліття від дня заснування. З нагоди ювілею цієї історичної духовної святині відбулася Архієрейська Служба Божа під асистою правлячого єпископа Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ Юліана Вороновського та Київського архієпископа Софрона.

Старосамбірчан та численних гостей із сусідніх регіонів, Польщі привітав голова Львівської ОДА Петро Олійник. У рамках Всесвітніх бойківських фестин, які того дня тривали у Турківському районі, відбувся концерт колективів художньої самодіяльності, виставки книг місцевих авторів, виробів народних умільців. Присутні безкоштовно могли поласувати стравами сільських кулінарів, зокрема книшами, пампушками, пирогами з картоплі, варениками із шкварками, попити холодної кисилиці, скуштувати меду тощо. Закінчилося лаврівське святкування бойківською ватрою.

Але проблеми в монастиря залишилися: бракує грошей на реконструкцію приміщень, які входять до складу цього духовного комплексу, збереження його для прийдешніх поколінь, передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *