ОСТАННІ НОВИНИ

У Стрийському парку збудують кафедральний храм

|

Невдовзі у Стрию освятять нову каплицю, для якої вже зараз збирають пожертви. Каплиця постане в парку ім. О. Нижанківського, де згодом розпочнеться будівництво нового кафедрального храму Стрийської єпархії. Про це повідомила прес-служба Стрийської єпархії УГКЦ.

Уже тепер знаходяться жертводавці, які складають свої пожертви для потреб майбутньої каплиці. Благодійник, який побажав залишитися невідомим, пожертвував євхаристійний набір для відправи Літургії. Видавництво «Свічадо» передало літургійні книги для богослужінь.

Стрийська єпархія розпочала безпосередній процес приготування до початку будівництва нового кафедрального комплексу в Стрию. Будівництво каплиці святого апостола Якова, брата Господнього, є першим кроком у цьому напрямку. Вона буде місцем молитви та формування парафіяльної спільноти. Цьому також сприятиме євхаристійний набір (чаша, дискос та ложечка), пожертвуваний у Стрию. Цей же благодійник передав книгу Євангелія.

Від видавництва «Свічадо» каплиця отримала вісім богослужбових книг: «Апостол», «Требник», «Книгу паремій», «Псалтир», молитовник «Прийдіте, поклонімся», збірник релігійних пісень та два «Акафістники». Пожертву передано за сприяння греко-католицького священика з Австралії Зенона Хоркавого. Книги допоможуть поглибити літургійний аспект життя нової парафії.

Приватний підприємець Ігор Курилишин, який виробляє меблі в Стрию, передав якісний дерев’яний матеріал, на якому буде написано дві ікони із зображеннями блаженного отця Петра Вергуна та блаженної сестри Тарсикії Мацьків. У каплиці також перебуватимуть мощі сестри Тарсикії, перенесені 18 липня 2007 року до Стрийської єпархії із Личаківського кладовища у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *