ОСТАННІ НОВИНИ

Екологи бояться, що новий цементний завод на Миколаївщині забруднюватиме довкілля

|

Екологи Миколаївського району побоюються, що новий завод біля села Добряни з виготовлення цементу «сухим» способом не вирішить проблеми забруднення повітря в цьому регіоні, а використання альтернативного палива не зменшить шкідливих викидів в атмосферу. Крім того, головний санітарний лікар Миколаївського району Юрій Чейпеш вважає, що на новому заводі обов’язково мають встановити сучасне обладнання моніторингу хімічного складу викидів.

Представляючи новий інвестиційний проект ВАТ «Миколаївцемент» з будівництва нового цементного заводу, голова Спостережної ради групи «Лафарж» Петр Лаубе наголосив, що на новому підприємстві буде введено новітні технологій та дотримано всіх санітарних норм.

Також він зазначив, що завод із «сухим» способом виробництва завдяки передовому обладнанню та альтернативному джерелу палива (шини та паливо на основі твердих промислових та побутових відходів) зменшить шкідливі викиди у навколишнє середовище на 77%.

«Я повністю підтримую питання у боротьбі за екологію. Альтернативне паливо справді необхідне, але без виконання екологічних стандартів нічого працювати не буде», – запевнив на зустрічі з керівництвом заводу та представниками влади Миколаївського району голова Львівської ОДА Петро Олійник.

Утім, як з’ясувалося, новий завод матиме проблеми з санітарною зоною. Оскільки місце його розташування – занадто близько до населених пунктів, зокрема до села Добряни. Санітарна зона довкола заводу має сягати не менше тисячі метрів.

ВАТ «Миколаївцемент» у групі «Лафарж» – Україна з 02.12.1999 року. Нині 99,7 % акцій підприємства є власністю «Лафарж».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *