ОСТАННІ НОВИНИ

Екологічні партії вимагають провести на Львівщині громадські експертизи

|

Екологічні партії Львівщини та ГО вимагають провести громадські експертизи у тих місцях, які викликають пересторогу екологічним станом. Такої експертизи потребує й територія «фосфорної аварії». Саме з такою ініціативою виступила ЛОО партії екологічного порятунку «ЕКО+25%», львівський штаб Партії Зелених України та ГО «Комітет екологічного порятунку України».

Як розповів під час сьогоднішньої прес-конференції президент ГО «Комітет екологічного порятунку України» Марко Шпікула, територія Львівщини може потерпіти ще не одну катастрофу. Перш за все це стосується Грибовицького сміттєзвалища, яке просто «кишить» гудронами. «Прямо над селом Грибовицьким знаходится озеро гудронів, яке має не 400 тонн, а має близько 100 тисяч тонн гудронів. По класу токсичності це так само друга група як і фосфор. Дякувати, що у нас не було критичних ситуацій, дощів. Якщо воно прорве, то затопить майже все село і це буде нова екологічна катастрофа», – додав Марко Шпікула. За його словами, громадськість має право вимагати проведення там експертизи, хоча б з метою не зривання конкурсу на інвестора. Такі експертизи цілком можуть здійснювати українські фахівці.

Що до “фосфорної аварі”, то, за його словами, там також має бути громадська експертиза. За словами Марка Шпікули, вартість такої експертизи коштуватиме навіть менше, ніж 1 хвилина реклами по телевізору.Такої ж думки й голова ЛОО партії екологічного порятунку «Еко+25%» Назар Мазур. За його словами, найближчим часом екологічні проблеми можуть статися у Новому Роздолі. «За 3-4 роки гудронне озеро поблизу Нового Роздолу може просто вийти з берегів та влитись у річку Дністер. А це вже загрожує справжньою екологічною катастрофою усьому Чорноморському басейну», – додав голова Львівської обласної організації партії екологічного порятунку “Еко+25%” .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *