ОСТАННІ НОВИНИ

«Полярон» не хоче віддавати місту гуртожиток на Угорській

|

Керівництво заводу «Полярон» блокує процес передачі на баланс міста гуртожитку на вулиці Угорській, 2. Мешканці гуртожитку, які з 1994 року воюють з дирекцією заводу, сьогодні проконсультувалися з міським головою і вирішили подавати до суду.

Мера, який вранці приїхав до поляронівського гуртожитку, під під’їздом чекало понад 50 людей. У руках вони тримали плакати із закликами захистити їх: «Мешканці гинуть. Вже є 6 трупів. А.Садовий, захисти нас. Ти обіцяв!»

Люди заявили, що тиск керівництва підприємства, яке має власні плани на будинок, триває досі – воно робить усе, щоб вижити з приміщення тих, хто ще залишився. За словами мешканців гуртожитку, вони живуть без тепла, часто не мають світла, води і постійно зазнають погроз.

Цікаво, що процес передачі гуртожитку з балансу «Полярону» на баланс міста також затягується. Як повідомив Андрій Садовий, дирекція заводу всілякими шляхами ухиляється від того, щоб поставити печатку на акті прийому-передачі. «Вже є рішення і виконкому, і сесії міської ради про те, що ми забираємо цей гуртожиток. Треба тільки підписати акт. Але проблема в тому, що керівництво блокує цей процес. Бо будинок розцінює не як житло для людей, а як метри квадратні, які можна продати», – сказав А. Садовий.

Він також повідомив, що домовився з мешканцями про те, що завтра вони подадуть позовну заяву на дирекцію «Полярону». «За два тижні сподіваємося, що суд винесе рішення і процес зрушиться з місця», – додав мер.

Натоміть директор підприємства Володимир Плугатор вважає, що те передавати чи не передавати гуртожиток місту, має вирішити трудовий колектив підприємства. «Я керую підприємством всього один рік. Я тільки за людей і за те, щоб вони нормально жили», – сказав він.

Стосовно ж умов проживання в гуртожитку, то В. Плугатор запевнив, що поневіряння людей триватимуть недовго. «Підприємство хоче за кошти інвестора зробити в одному крилі капітальний ремонт. А в інше крило, оскільки ми розвиваємося, заселити молодих спеціалістів», – додав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *