ОСТАННІ НОВИНИ

Комісія облради стурбована відсутністю дротового радіо у районах області

|

Постійна комісія з питань культури, духовного відродження, засобів масової інформації та туризму Львівської обласної ради обговорила інформування населення після аварії в селі Ожидів Буського району.

Зокрема, йшлося про відсутність алгоритму дій під час виникнення катастроф та відсутність системи оповіщення з боку офіційних джерел, повідомляє прес-служба Львівської обласної ради.

Першу інформацію про аварію мешканці отримали через радіоточки дротового мовлення та через системи оповіщення про надзвичайну ситуацію. На доручення комісії управління у справах поліграфії та телерадіопростору ЛОДА подало інформацію про забезпеченість дротовим мовленням населених пунктів, що зазнали впливу аварії, та прилеглих територій. Проаналізовано ситуацію у п’яти районах області. У Буському районі забезпеченість радіоточками становить 11 відсотків, у Радехівському – 9 відсотків, у Бродівському – близько 6 відсотків, у Золочівському – 18 відсотків.

Комісія пропонує визнати забезпеченість дротовим мовленням районів області незадовільною і винести на розгляд сесії обласної ради питання про затвердження обласної програми розвитку цифрового мовлення на території Львівської області. Голова постійної комісії з питань культури, духовного відродження, засобів масової інформації та туризму ЛОР Марія Христинич зазначила, що під час формування інвестиційної програми на 2008 рік комісія пропонуватиме передбачити 5 млн грн для переходу з аналогового мовлення на цифрове.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *