ОСТАННІ НОВИНИ

Перевибори не вирішать політичної кризи – Кость Бондаренко

|

Лише 15 відсотків українців вірять у те, що перевибори, які мають відбутися 30 вересня, принесуть зміни і вирішать політичну кризу. Такими є результати соцопитування, проведеного Інститутом Горшеніна. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив політолог, директор Інституту Горшеніна Кость Бондаренко.

За словами Костя Бондаренка, народ сприймає майбутні вибори як щось неминуче, але водночас не вірить, що ці вибори принесуть якісні зміни. В Україні назріла серйозна криза еліт, першим проявом якої були події весни 2007 року, переконаний політолог. Відтак, на думку Бондаренка, вибори 30 вересня не вирішать цієї кризи, а просто переведуть її в іншу площину.

«Більшість політичних сил переживають сьогодні внутрішню кризу, яка до виборів не буде проявлятися в активній фазі. Але можна прогнозувати, що

після виборів почнуться активні перестановки в середовищі українських партій. Почнуться і розколи, і поява нових лідерів, і поява нових політиків, і поява нових політичних сил, можливо, навіть демонстративний вихід із Верховної Ради цілих груп, складання депутатських повноважень і так далі», – сказав Кость Бондаренко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *