ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович доручив створити державну комісію з вивчення стану справ на Укрзалізниці

|

Прем`єр-міністр доручив створити державну комісію з вивчення стану справ на Укрзалізниці. «Хвилює ситуація на залізниці», – сказав Прем’єр-міністр України Віктор Янукович, відкриваючи урядове засідання. Тому, за словами Глави Уряду, хоча сьогодні працює відомча комісія, для перевірки стану залізничних колій необхідно створити державну комісію, до складу якої мають ввійти науковці, представники громадськості, а також профільні фахівці Генеральної прокуратури. “Щоб ми реально розуміли стан справ і як реагувати в тій чи іншій ситуації”, – наголосив Віктор Янукович.

Як повідомляє «Урядовий портал», глава Уряду доручив віце-прем’єр-міністрові Андрію Клюєву створити відповідну державну комісію, а також перевірити належним чином стан справ та зробити кадрові висновки у цій сфері. “Потрібно обов’язково зробити висновки стосовно кадрів, перевірити їхній професійний стан. Оскільки останніми роками ми знаємо багато випадків, коли працюють люди, які не мають належної професійної підготовки, навіть освіти”, – підкреслив Прем’єр-міністр України.

Говорячи про стан справ на Укрзалізниці, Віктор Янукович зазначив, що ситуація тут непроста, але “для нас це не новина, ми добре знаємо, що залізниця повинна перебувати під особливим наглядом в кожній державі”. “У нас є експертні висновки щодо кожної ділянки залізниці: в якому вона стані, де слід робити поточний ремонт, де – середній, де – капітальний ремонт тощо. Для цього є також усі ресурси”, – додав Прем’єр-міністр України.

Віктор Янукович також акцентував, що потрібно постійно стежити за порядком у державі та своєчасно реагувати на події, що трапляються. Особливу увагу потрібно звертати, за словами Прем’єр-міністра, на залізничні колії, що підходять до підприємств або груп підприємств, які здійснюють перевезення небезпечних вантажів. При цьому Глава Уряду нагадав про нещодавній випадок у Харківській області, коли при виїзді з підприємства зійшла з рейок цистерна з хлором.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *