ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко ввів у дію рішення РНБОУ про ліквідацію наслідків аварії на Львівщині Указом за № 666

|

Президент Віктор Ющенко своїм Указом № 666/2007 ввів у дію рішення Ради національної безпеки від 20 липня «Про стан ліквідації наслідків аварії у Львівській області». Відповідний указ глава держави підписав 24 липня, повідомили «proUA» у прес-службі Президента.

У рішенні РНБО відзначається, що «останнім часом на залізничному транспорті надзвичайні події трапляються все частіше, що свідчить про наявність загрозливої тенденції до виникнення таких подій із зростаючими негативними наслідками. Це викликає недовіру громадян щодо спроможності керівництва галузі забезпечити безпеку на транспорті».

З огляду на це РНБО доручила уряду вжити необхідних заходів щодо забезпечення вчасного виконання завдань, визначених указом Президента від 17 липня 2007 року № 646 «Про невідкладні заходи щодо подолання наслідків аварії у Львівській області».

Крім того, вирішити питання щодо «забезпечення фінансування у повному обсязі заходів із ліквідації наслідків аварії».

Також РНБО доручила уряду проаналізувати у тримісячний строк нормативно-правові акти, що регулюють питання перевезення небезпечних вантажів та вирішити у тижневий строк питання про забезпечення закладів охорони здоров’я Буського, Бродівського та Радехівського районів Львівської області апаратами ультразвукового діагностування.

До того ж РНБО зобов’язала уряд за тиждень вирішити «питання про забезпечення фінансування в повному обсязі заходів щодо знешкодження непридатних для використання хімічних засобів захисту рослин у Буському районі».

Крім цього, уряд зобов’язаний надати принципову оцінку діям, бездіяльності посадових осіб, що спричинили виникнення аварії.

Згідно з указом контроль за його виконанням покладено на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *