ОСТАННІ НОВИНИ

У селі Підлипці розпочато підготовчі роботи для будівництва водогону

|

Підготовчі роботи для заміни аварійного водопроводу та прокладання нового розпочато у селі Підлипці. Про це повідомила прес-служба Лтьвівської міської ради з посиланням на управління капітального будівництва.

Як йдеться у повідомленні, відповідно до програми державної субвенції місцевим бюджетам у 2007 році виділено 1 мільйон гривень для вирішення соціальних проблем сіл, які входять в зону дії депресійних лійок водозаборів. Ці кошти, а також 300 тисяч гривень з бюджету розвитку Львова скеровано на фінансування будівництва водопроводу до села Підлипці Золочівського району.

Замовником робіт по прокладанню нового водопроводу до с. Підлипці виступає управління капітального будівництва, яке провело тендер та визначило виконавця робіт.

Нагадаємо, що поблизу Львова у місці розташування водозаборів є близько 70 сіл, які потрапляють у зону дії депресійної лійки. Внаслідок експлуатації свердловини, з яких добувається вода для львів’ян, відбувається падіння рівня ґрунтових вод, тобто у криницях мешканців довколишніх сіл зникає вода. Тому «Львівводоканал» змушений прокладати магістральні водогони до таких сіл та подавати воду за пільговим тарифом (по 1,2 копійки за кубометр).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *