ОСТАННІ НОВИНИ

«Свобода» вважає, що влада хоче приховати винних у «фосфорній» катастрофі

|

Голова Львівської обласної організації ВО «Свобода» Ірина Сех зачитала Президенту України звернення, яке підтримали мешканці зони Ожидівської катастрофи. У зверненні йшлося про необхідність ввести на території, ураженій викидами фосфору, надзвичайний стан та оголосити її зоною надзвичайної екологічної ситуації. Про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

Віктор Ющенко вислухав звернення «свободівки» і зазначив, що не вважає за доцільне вводити на ураженій території надзвичайний стан і оголошувати її зоною надзвичайної екологічної ситуації. Свої переконання він пояснив тим, що 10-15 додаткових гривень, які видадуть мешканцям зони лиха, їх не врятують. Президент України також зазначив, що незалежними експертами, які б дослідили причини аварії, будуть львівські або польські фахівці. Коли Ірина Сех наголосила, що такі експерти можуть бути необ’єктивними, оскільки польська сторона виступає в цьому разі зацікавленою стороною, В. Ющенко попросив не політизувати ситуацію.

ЛОО ВО «Свобода» не сприймає такої позиції Президента України. Намагання мінімізувати наслідки шкідливого впливу на здоров’я мешканців Ожидова й інших населених пунктів, що входять до зони Ожидівської катастрофи, є черговою спробою влади зекономити на здоров’ї українців. Спроба не допустити до проведення об’єктивних експертиз міжнародних експертів засвідчить про зацікавлення влади приховати винних в Ожидівській катастрофі.

Нагадаємо, 20 липня ВО “Свобода” оприлюднила звернення до Президента України з вимогою негайно ввести надзвичайний стан у зоні Ожидівської катастрофи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *