ОСТАННІ НОВИНИ

Бюджет Львова плануватимуть згідно з програмно-цільовим методом

|

Бюджет міста та бюджет розвитку плануватимуть інакше. Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, комісія фінансів та планування бюджету вже розглянула новий спосіб формування бюджету – формування згідно з програмно-цільовим методом.

На думку голови комісії фінансів та планування бюджету Андрія Стецьківа, такий метод формування бюджету використовують у більшості країн Євросоюзу та у Сполучених Штатах Америки. Саме над цим сьогодні працюють усі фінансові органи Львівської міської ради.

За словами Андрія Стецьківа, перевага програмно-цільового методу полягає в прозорості формування видаткової частини бюджету. «Згідно з програмно-цільовим методом, під час формування статей видатків у бюджеті поступово мають зникнути стрічки з назвами виду робіт та сумою. Натомість докладно розписуватимуть кожен вид робіт та кожну затрачену копійку», – підкреслив Андрій Стецьків. Застосування програмно-цільового методу дозволить оцінити, чи завищені ціни на ремонтні роботи, чи ні, наскільки цільово використовують бюджетні кошти міста. «Я переконаний, що бюджет на 2008 рік сформують згідно з програмно-цільовим методом, єдине застереження, яке виникає в цьому впровадженні, щоб добру справу не згубили», – зазначив Андрій Стецьків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *