ОСТАННІ НОВИНИ

На території техногенної аварії хочуть провести незалежну експертизу

|

На території техногенної аварії потрібно провести незалежну експертизу. Принаймні саме такої думки деякі депутати обласної ради.

Зокрема, під час сьогоднішньої президії обласної ради депутат від БЮТу Остап Козак, наголосив, що депутатська комісія, яка виїжджала на територію аварії, відвідала лише безпосереднє місце події. Тому стверджувати про стабільність екологічної ситуації і про позитивні результати замірів на іншій території ураження недоцільно.

Натомість член постійної депутатської комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації ЛОР Анатолій Дейнека наголосив, що комісія буде вивчати всю інформацію. А такі експертизи, заміри і проби повітря, грунту, води проводять лабораторії в управлінні охорони навколишнього середовища, у управлінні водного господарства, в управлінні санстанції.

Що ж до незалежних експертиз, то їх можуть зробити наукові заклади. Для прикладу, «Львівська Політехніка».

«В першу чергу, треба вишукати ті лабораторії, які працюють і мають відповідні сертифікати, що їх дані є достовірними», – додав Анатолій Дейнека. За його словами, можливо Львівщина звернеться до інших країн, перш за все для порівняння результатів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *