ОСТАННІ НОВИНИ

"Торгівлі" депутатами у новому парламенті вже не буде – В’язівський

|

Гуртової “торгівлі” депутатами вже не буде, бо не буде недоторканності. Про це у коментарі сайту RAZOM зазначив депутат V скликання Володимир В’язівський.

«Імперативний мандат та скасування депутатської недоторканості – це гарантія того, що парламент VI скликання не буде маріонеткою і ринком гуртової торгівлі депутатами. При впровадженні імперативного мандату рядові члени партії матимуть вплив на народних обранців і у такий спосіб вестимуть контроль за діяльністю партій. Депутат не може бути вільним агентом в представницькому органі, » – зауважив В.В’язівський.

За словами депутата, поодинокі випадки внутріпартійної дискусії не повинні придушуватись чи переслідуватись через застосування імперативного мандату, однак систематичні порушення депутатом фракційної дисципліни повинні отримувати різку оцінку. Крім того, В’язівський висловив переконання, що такий захід є тимчасовим.

„А щодо депутатської недоторканості, то потрібно чітко бачити її межу. Максимум, що може розумітись під депутатською недоторканістю – це свобода вільно висловлюватись у парламенті та поза ним при здійсненні депутатських обов’язків, решта – від лукавого”, – додав В.В’язівський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *