ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова будуть лише дерев’яні кіоски

|

Для покращення вигляду та якості львівських кіосків у міській раді серед підприємців оголошено конкурс на малі архітектурні форми, про це сьогодні повідомив головний художник Львова Володимир Сколоздра.

Сьогодні на прес-конференції він також розповів, що згідно з правилами розміщення МАФів місто поділено на три зони. В історичній частині міста можуть функціонувати кіоски площею до шести метрів квадратних і лише з природних матеріалів, зокрема з дерева. Вони також можуть реалізовувати

тільки пресу, квіти, сувеніри і жодному разі – пиво чи цигарки.

«У межах історичного ареалу дозволено розміщення кіосків площею до 10 метрів квадратних. А в зоні забудови 60- 80 років можуть функціонувати павільйони до 30 метрів квадратних», – зазначив Володимир Сколоздра.

Головний художник Львова також додав, що архітектурне управління застосовує комплексний підхід до кіосків – усі вони повинні продавати карти туристичного маршруту.

Результати конкурсу оприлюднять до 10 вересня. З 1 жовтня кіоски, що не відповідатимуть визначеним нормам будуть переспеціалізовувати або ж демонтовувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *