ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони запевняє, що криза щодо аварії під Ожидовим минула

|

Станом на 9.00 годину сьогоднішнього дня ситуація в районі аварії поблизу села Ожидів Бузького району є під контролем. Як повідомляє сайт Міністерства оборони України, криза минула.

Оперативна група й надалі очолює хід виконання робіт з нейтралізації та ліквідації ураженої ділянки місцевості. До її складу приєдналися ще три офіцери, які будуть забезпечувати аналіз обстановки на предмет зараження навколишнього середовища продуктами горіння та випаровування жовтого фосфору.

Мобільна токсикологічна група 28-го санітарно-епідеміологічного загону Міноборони України регулярно проводить збір проб на предмет наявності сполук фосфору у ймовірних районах забруднення. Кожні наступні результати аналізів цих проб свідчать, що надлишкового вмісту фосфорного ангідриду у повітрі немає. Аналізи проводилися на території Золочівського, Бродовського, Радехівського та Кам’янко-Бузького районів.

Наразі продовжується розчищення підходів до цистерн та зварювальні роботи з їх відновленню для подальшого підйому і завантаження на піввагони.

Військовослужбовці 704-го окремого полку РХБ захисту 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України підвозять шістьма спецмашинами АРС – 14 воду для заправки піноутворювачів та пожежних автомобілів, а також для виконання спецобробки особового складу та техніки. Дві спецмашини ДДА-66 використовуються для проведення санітарної обробки особового складу, який безпосередньо працює з агресивною речовиною.

На сьогодні у військово-медичному клінічному центрі Західного регіону перебувають на лікуванні 55 осіб. З них п’ятеро у стані середньої тяжкості, решта отримали менш суттєві фосфорні отруєння.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *