ОСТАННІ НОВИНИ

Бродівчани повертаються до нормального життя

|

Бродівський район повертається до нормального життя. Як повідомив голова Бродівської РДА Ігор Омелянчук, населенню вже нема необхідності виїжджати.

«Хоча дослідження ґрунту, води, повітря, продукції триватимуть, район повертається до злагодженого життя», – запевнив він.

Наявність ангідриду фосфору в тій місцевості, де пройшла хмара з отруйними випарами фосфору у Бродівському районі, становлять 0,02-0,08 мг/м. куб., що становить лише половину допустимої норми.

Утім, як повідомляє ЗІК, катастрофа усе ж вплинула на звичний перебіг життя бродівчан і жителів району: дехто пішов у незаплановану відпустку за межі району, дехто відправив дітей до родичів, знайомих в інші міста, області.

“Виїжджає, хто має можливість, із Лешнева, – розповідає голова сільради Степан Іщук. – Хмара густого білого диму пройшлася над усіма селами Лешнівської сільради, де проживає 2186 осіб. Зараз в аптеці жителі Лешнева скупили все активоване вугілля. Зважаючи на наші попередження, надвір виходять лише в разі необхідності. Проте жнива тривають. Щодо випасання корів, дехто усе ж таки тримає худобу у стайнях».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *