ОСТАННІ НОВИНИ

Казахи вивезуть до себе фосфор і забруднений грунт

|

Казахська фірма, яка постачала жовтий фосфор, забере всі залишки фосфору, включно із забрудненим грунтом, у Казахстан для подальшої переробки. Принаймні у цьому запевнив сьогодні членів комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради віце-прем’єр-міністр Олександр Кузьмук.

Як повідомила прес-служба ЛОР, пан Кузьмук запевнив посадовців у тому, що на даний момент мешканцям довколишніх сил нічого не загрожує і вони можуть повертатися до звичного життя.

Робоча група у складі депутатів Львівської облради та членів екологічної комісії побувала на місці аварії поблизу села Ожидів. До складу цієї групи ввійшли: голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації ЛОР Михайло Коваль, члени комісії Анатолій Дейнека, Григорій Брунець, Ірина Сех та представники фракцій Мирослава Костюк, Остап Козак, Олег Кристиняк та Олег Немчінов. Сьогодні робоча група на чолі з заступником голови Львівської облради Левом Захарчишином виїхала на місце аварії у село Ожидів.

Депутати оглянули місце події та поспілкувалися з представниками штабу з ліквідації надзвичайної ситуації. Робоча група про результати поїздки поінформує президію Львівської обласної ради.

Нагадаємо, що вчора під час засідання президії ЛОР вирішили визнати роботу щодо роз’яснення трагедії недостатньою та доручили екологічній комісії вивчити ситуацію та напрацювати рішення, яке дасть підстави вирішити питання додаткового фінансування району для усунення наслідків аварії. Водночас фракція БЮТ та ВО «Свобода» збирають підписи для проведення позачергової сесії щодо ситуації у Буському районі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *