ОСТАННІ НОВИНИ

Через фосфорну аварію госпіталізовано 72 людини

|

Через фосфорну трагедію, що сталася на Львівщині станом на 14.00 сьогодні до медичних закладів госпіталізовано 72 людини, з яких 19 дітей. Про це повідомляє офіційний сайт ЛОДА із посиланням на Міністерство охорони здоров’я України.

Так, у Львові та області госпіталізовано 69 чоловік, у Тернопільську обласну клінічну лікарню – 1 особу та м.Києві – 2 особи (що на момент аварії перебували на території ураження).

Дiтей госпіталізовано: до обласної дитячої клінічної лікарні, обласної дитячої клінічної лікарні “Охматдит”, Львівської міської дитячої клінічної лікарні. Bci дiти оглянуті ЛОР-лікарем. IIроведено лабораторне та ультразвукове обстеження. Патологій не виявлено.

«Звертання громадян зі симптоматичними скаргами на отруєння частішають. Медики це передбачували. Люди занепокоєні ситуацією, однак звертаються також і такі, у кого немає симптомів, тобто спрацьовують психогенні реакції, настороженість. Медики, звичайно оглядають усіх. Постраждалих з клiнiчними проявами госпіталізують. Проводиться клiнiчне та лабораторне монiторування функцiонального стану opraнів та систем постраждалих протягом не менше трьох дiб» – сказав головний позаштатний токсиколог МОЗ Борис Шейман.

Створено штаб Міністерства охорони здоров’я з ліквідації аварії. Для надання медичної допомоги населенню в зоні ураження працюють 9 бригад швидкої медичної допомоги, реанімобіль з необхідними лікарськими засобами. У лікарнях Львова та Буська збільшено запас ліків, розгорнуто додаткову кількість ліжок.

Обстежено та продовжуються профілактичні огляди мешканців населених пунктів, що потрапили у зону ураження. Було проведено часткову евакуацію жителів населених пунктів Буського району (всього 793 особи). Евакуйованих розміщено в містах Буськ та Золочів. Для евакуації залучалось 30 автобусів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *