ОСТАННІ НОВИНИ

Кузьмук радить жителям Львівщини спокійно жити й працювати

|

Віце-прем’єр-міністр Олександр Кузьмук заявляє, що екологічно район Львівщини, де сталася аварія на залізниці, не зазнав забруднення, мешканці області можуть спокійно жити й працювати. Про це «proUA» повідомили в прес-службі МНС.

Кузьмук зазначив, що селянам без побоювання за своє здоров’я можна збирати врожай, випасати худобу, пити воду з колодязів, купатися і ловити рибу в водоймах.

Також Кузьмук закликав людей не довіряти будь-яким чуткам і тим особам, які намагаються сіяти паніку, факти чого, за його словами, були зафіксовані з першого дня виникнення цієї надзвичайної ситуації.

За словами Кузьмука, на даний час усі задіяні фахівці навчилися, як правильно та ефективно діяти в цій надзвичайній ситуації. При цьому він відзначив те, що рятувальники МНС день і ніч працюють, самовіддано ліквідовуючи наслідки аварії на залізниці, виявляючи мужність і професіоналізм вищого ґатунку.

Нагадаємо, що сьогодні, 18 липня, на місце аварії з Республіки Казахстан прибула група фахівців – представники підприємства, що виробляло цей жовтий фосфор. Їхні рекомендації і поради вже використовуються при поводженні з хімречовиною. На даний час триває обвалування місця аварії. Її ліквідаторами з жовтого фосфору, піску та інших засобів робиться суміш, придатна для транспортування і перекладання в спеціальні контейнери з метою подальшої утилізації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *