ОСТАННІ НОВИНИ

Вулиці Бродів безлюдні: закриваються крамниці та установи

|

Аналізи повітря, які були взяті о 3.00 17 липня у селах Руда-Брідська і Станіславчик Бродівського району, показали, що вміст фосфорних сполук не перевищує гранично допустимих норм, – повідомив сьогодні головний санітарний лікар району Василь Шевчук.

Проби повітря у Бродах були зібрані вчора увечері. Також Бродівська СЕС дала рекомендації щодо припинення збирання врожаю у ці дні, принаймні допоки не буде очевидною картина з усіма замірами води, ґрунту і повітря. Та фактично збір урожаю триває: господарства поспішно використовують погожі дні.

А тим часом місто спорожніло: на вулицях одиничні перехожі, деякі організації та установи закрились ще учора від обіду – на власний розсуд. У той же час, комісія з питань ТЕБ і НС Бродівської РДА, зокрема, оперативний штаб, не давали жодних вказівок щодо припинення роботи. Закрились у Бродах й чимало крамниць.

Станом на 15 годину 17 липня у Бродівську райлікарню з підозрою на отруєння фосфорними випарами поступило троє людей, один з них мешканець сусіднього Буського району. Стан їхнього здоров’я, за повідомленням головного лікаря району Івана Беца, задовільний. Працівники ФАПів зробили подвірний обхід 12 сіл Бродівського району, над якими пройшла хмара з отруйними випарами, а це 10 тисяч жителів.

У Заболотцівській сільській раді, яка межує з Буським районом, всі установи вчора працювали у звичному режимі. Дитсадок відвідують не лише дошкільнята, сюди можуть приходити і діти старшого віку, щоб вони без причини не перебували на відкритому повітрі. Про небезпеку сільська влада попередила усіх жителів сільської ради: по телефону, при особистих зустрічах тощо. Як стверджує сільський голова Заболотців Марія Дискант, вчора чимало жителів скаржилися на біль голови і в горлі, передає ЗІК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *