ОСТАННІ НОВИНИ

Сімферопольська міськрада вирішила поставити пам’ятник жертвам ОУН-УПА

|

У Сімферополі на площі Радянській встановлять пам’ятник жертвам ОУН-УПА з назвою «Постріл в спину». Таке рішення ухвалила сьогодні Сімферопольська міська рада.

За повідомленням прес-служби Кримського республіканського комітету Комуністичної партії України, пам’ятник «радянським мирним громадянам, що загибли від рук фашистських посібників – членів організації націоналістів Української повстанської армії» буде встановлено в Сімферополі за ініціативою комуністів Криму і громадсько-патріотичної організації «Родіна».

Пам’ятник створено на кошти, зібрані кримчанами у вигляді пожертвувань. На монументі «Постріл в спину» зображено дві фігури: жіноча і чоловіча. Як пояснюють в КПУ Криму, жіноча фігура, символізуюча жіноче начало – продовжувачки і хранительки життя -намагається утримати сповзаюче тіло чоловіка, «смертельно вражене зрадницьким пострілом в спину».

«Даний пам’ятник стане гідною відповіддю кримчан всім тим мракобісам, які сьогодні бажають переписати, обмовити історію радянського народу, перебрехати літопис Великої Вітчизняної війни, віддати забуттю її героїв, внести смуту, закликати до примирення з посібниками фашистів вояками ОУН-УПА», – повідомляють комуністи Криму.

Пам’ятник «Постріл в спину» буде встановлено вже найближчим часом.

Нагадаємо, наразі на площі Радянській в Сімферополі стоїть закладний камінь на місці майбутнього пам’ятника жертвам ОУН-УПА. Він кілька разів піддавався нападу невідомих.

Спочатку камінь було вкрадено, але комуністи привезли замість нього глибу. Потім цей камінь-глибу кілька разів обливали фарбою, проте комуністи відновлювали його після кожного такого випадку , передає proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *