ОСТАННІ НОВИНИ

Міська й обласна влади сваряться за Музеї визвольних змагань

|

Міська і обласна влади не можуть дійти згоди стосовно створення у Львові Музею національно-визвольних змагань. Сьогодні на круглому столі з нагоди Міжнародного дня музею, який відбувався в облдержадміністрації, музейники Львова звинуватили владу у свідомому затягуванні процесу.

Рішення про створення у Львові Музею національно-визвольних змагань було прийнято ще у 2004 році. Для цього міськвиконком виділив Львівському історичному музею приміщення у будинку колишнього стрілецького товариства на вулиці Лисенка, 23а. Утім, будівля потребувала, як і потребує досі, комплексної реставрації. Власне, через це процес створення Музею загальмувався.

На цьому етапі проблема загострилася ще й протистоянням міської і обласної влади, які не можуть визначити, хто буде замовником реставраційних робіт – управління капітального будівництва міста чи області. Відтак сьогодні музейники звинуватили їх у тому, що вони думають лише про те, як заробити на цьому гроші.

На це заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів відповів, що проблема уже вичерпана. Минулого тижня міськвиконком вирішив, що замовником робіт таки буде УКБ міста. «Потрібно лише визначити механізм переведення коштів, які область виділила на Музей національно-визвольних змагань. Оскільки документи всі в порядку, то роботи можуть розпочати вже наступного тижня», – запевнив він.

А заступник голови Львівської облдержадміністрації Тарас Батенко заявив, що процес гальмує тільки міська рада. «Проектно-реставраційні роботи на Лисенка затримуються тільки через те, що місто не дає дозволів. Обласна влада давно виділила на це кошти», – сказав він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *