ОСТАННІ НОВИНИ

Від початку року на Львівщині виявили 61 малолітнього жебрака

|

Від початку року на Львівщині виявили 61 безпритульну дитину, яка вдавалася до жебракування. Як розповів під час сьогоднішнього круглого столу начальник служби у справах неповнолітніх Володимир Лис, цьогоріч працівники служби провели 280 рейдів для виявлення таких дітей.

«Щоб подолати жебрацтво, у нас постійно проводять рейди для виявлення таких дітей. У першому кварталі було проведено 280 рейдів, де ми виявили 365 дітей. Із них 61 безпритульна дитина схильна до бродяжництва, тобто жебракування», – розповів Володимир Лис. За його словами, 28 з цих дітей є жителями інших регіонів України, переважно із Закарпаття.Решта – діти з неблагополучних сімей. Саме вони найчастіше потрапляють у кагорту малолітніх жебраків. Сьогодні в області налічують 1 тисячу 258 неблагополучних сімей, у яких виховують 2 тисячі 933 дитини.

Водночас, за словами начальника відділу кримінальної міліції у справах неповнолітніх ГУ МВСУ у Львівській області Ігора Турчина, досить часто випадки жебракування малолітніх трапляються серед циган, які використовують дітей. Що ж до законодавства, яке карало би батьків за використання їх дітей у якості об’єкту для заробляння грошей, то воно теж досить «слизьке». За словами Ігора Турчина, якщо справа про зумисне жебракування дітей потрапляє до суду, то максимум покарання таких батьків становить умовне позбавлення волі строком на 2-3 роки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *