ОСТАННІ НОВИНИ

Голову Стрийської міської організації «Батьківщини» звільнили за порушення статуту і невиконання виборчої програми

|

Голова Львівської обласної організації ВО «Батьківщина» Іван Денькович стверджує, що керівника міської організації партії Ростислава Готя звільнено з посади за порушення статуту партії та невиконання програми партії. Про це він повідомив сьогодні під час прес-конференції.

За його словами, в діяльності пана Готя на партійній посаді «особисті інтереси були поставлені на перший план». «Він казав, що БЮТ його не годує, але в партію приходять з переконання», – наголосив І. Денькович.

За його словами, Р. Готь як керівник організації і фракції в міській раді не робив спроб для виконання виборчої програми, зокрема пунктів про продаж землі та майна з аукціонів і зменшення комунальних тарифів. «Інші організації ставили ці питання, хоч вони не завжди проходили в радах, але в Стрию їх навіть ніхто не ініціював, а навпаки», – наголосив керівник ЛОО ВО «Батьківщина».

За словами І. Деньковича, сам Р. Готь ініціював під час засідання фракції позитивне голосування за надання земельних ділянок та не конкурсний продаж майна, зокрема, приміщення у центрі Стрия під кафе «Віденська кава». «Ринкова вартість метра квадратного в цьому місці становить тисячу доларів, а його продали за 521 грн за метр.

Крім того, земельну ділянку отримав брат Р. Готя, який є членом партії та депутатом міської ради.

З огляду на такі речі і до Стрия приїжджала комісія, яка виявила низку порушень і поставила дуже погану оцінку.

Останньою краплею стала історія з молодшою гімназією у Стрию, де фракція БЮТ виступала на боці міського влади проти директора гімназії. І. Денькович виїжджав до Стрия і доводив, що потрібно стати на бік дітей, а не учасників конфлікту, але це не подіяло, і причетність «Батьківщини» до цього скандалу (начальник управління освіти, який виступав за реорганізацію закладу за кілька днів після рішення міськради, став членом «Батьківщини»), негативно вплинула на імідж партії в регіоні, де вона здобула величезні симпатії під час минулих виборів.

Відтак 25 травня у Львові мало відбутися спільне засідання бюро обласної організації і Стрийської міської, але стрияни зігнорували його, приславши листа із запрошенням зробити виїзне засідання обласного бюро у Стрию.

Це було зроблено в понеділок і під час цього засідання прийнято рішення звільнити Р. Готя з посади голови міської організації ВО «Батьківщина» та голови фракції БЮТ у міській раді Стрия.

«Згідно із статутом, він має право оскаржити це рішення у вищих партійних інстанціях», – наголосив І. Денькович.

Сьогодні з посиланням на Р. Готя Zaxid.net оприлюднив інформацію про те, що буцім І. Денькович приїжджав до Стрия і намагався звільнити його, однак однопартійці за це не проголосували.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *