ОСТАННІ НОВИНИ

Створення Музею радянської окупації не на часі - Немчінов

|

Депутат Львівської обласної ради від УНП Олег Немчінов вважає, що створення Музею радянської окупації зараз не на часі. Сьогодні на прес-конференції він також дорікнув своїм колегам з ВО «Свобода», які «внесли таку дестабілізуючу пропозицію, але не підготували конкретного проекту ухвали».

«Я був на президії, коли наш побратим Кайда запропонував внести в порядок денний питання створення Музею радянської окупації. Ми готові були позачергово скликати профільну комісію, але «Свобода» не подала проекту рішення», – сказав Олег Немчінов.

На думку депутата, поведінка його колег зі «Свободи» є достатньо безвідповідальною. «Я вважаю, що це безвідповідально – виголошувати в складний для країни час дестабілізуючі заяви, можливо, і справедливі по суті, і не доводити справу до кінця. Тобто сказати і не зробити», – прокоментував він.

На думку Олега Немчінова, питання створення Музею радянської окупації не є першочерговим для Львівщини, крім того, воно загальнодержавне. Тому, як стверджує депутат, такі відповідальні політичні рішення потрібно приймати на державному рівні. «Якщо ми говоримо про час радянської окупації на території Львівської області, то це можна на сесії розглядати, якщо ж ми хочемо підтримати ініціативу Президента, то можемо прийняти з цього приводу лише заяву», – сказав він.

Тому уенпівець пропонує обласній раді для початку довершити вже розпочаті справи: нарешті відкрити пам’ятник Степанові Бандері, Музей національно-визвольних змагань та Музей на території тюрми на вулиці Лонцького.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *