ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські СБУ-шники викрили незаконне відшкодування 20 мільйонів гривень ПДВ

|

Кримінальну справу за частиною 5 статті 191 «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» Кримінального кодексу України порушило управління Служби Безпеки України у Львівській області. Зокрема, співробітники СБУ виявили факт незаконного відшкодування ПДВ від здійснення зовнішньоекономічних операцій, сума якого склала понад 20 мільйонів гривень. Про це повідомила прес-група УСБУ у Львівській області.

Як йдеться у повідомленні СБУ, у 2004 році посадовці приватного підприємства уклали з двома підприємствами донецького регіону угоди на постачання електрообладнання, але фактично придбали в них майже 30 тисяч зливків алюмінію. У подальшому кольоровий метал через ці ж фірми, які виступили в оборудці комісіонерами, було експортовано закордон на адресу фіктивних фірм. Унаслідок того, що в супровідних та митних документах було зазначено інший від фактичного товар значно більшої вартості, львівська фірма отримала право на відшкодування з держбюджету 20 мільйонів гривень ПДВ.

Якщо вину посадовців підприємства доведуть у суді, то їм загрожує позбавлення волі на термін від семи до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та конфіскація майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *