ОСТАННІ НОВИНИ

Наступного року в «Політехніці» з’явиться будинок для викладачів

|

Уже наступного року викладачі Національного університету «Львівська політехніка» отримають можливість оселитися в новому будинку. Спорудять його на вулиці Лукаша.

Щоправда, частину внутрішніх робіт у кожній квартирі майбутнім мешканцям доведеться робити самостійно. Крім того, приватизувати квартиру в такому будинку буде значно важче. Для цього необхідно пропрацювати в університеті не менше 10 років. «Ми збудуємо будинок, який буде належати університету, і людина, яка одержить житлове місце в цьому будинку, не пропрацювавши 10 і більше років в університеті, не матиме права приватизувати цю квартиру», – розповів під час сьогоднішньої прес-конференції новообраний ректор «Львівської політехніки» Юрій Бобало.

За його словами, такі заходи обережності допоможуть уникнути неприємних ситуацій із приватизованим житлом. «Були випадки, коли викладачі отримували велику квартиру і продавали, бо житло їм насправді не потрібне», – розповів він.

Наразі ж тривають переговори з інвесторами, які готові взятися за спорудження університетської будівлі. Будівництво цього житлового корпусу для викладачів має розпочатися до жовтня, адже саме до цього місяця дійсний дозвіл міської ради . «Якщо до жовтня не розпочнемо будівництва, то цей договір губить свою силу і ми мусимо поновлювати всю цю процедуру», – додав Юрій Бобал.

Пріоритетним для університету також є спорудження нових гуртожитків та навчального корпусу. Для прикладу, 15 гуртожитків «Політехніки» недостатньо для всіх студентів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *