ОСТАННІ НОВИНИ

У Стрию збудують новий кафедральний храм УГКЦ

|

Головний храм Стрийської єпархії УГКЦ постане у Стрию на куті вулиць Шевченка та Нижанківського (територія парку Нижанківського). Кафедральний храм висотою 45 метрів вміщатиме близько 800 вірних. Його збудують на честь апостола Якова, брата Господнього, покровителя Стрия і Стрийської єпархії. Про це повідомив прес-секретар Стрийської єпархії УГКЦ о. Павло Худ.

Проект храму та цілого кафедрального комплексу розробив київський архітектор Андрій Фейдаш. Відповідно до розробленої архітектурної пропозиції кафедральний комплекс, окрім храму, також включатиме пасторальний центр. До його складу входитиме центр душпастирства родин, психологічна порадня для молодих подружніх пар тощо.

До складу кафедрального комплексу ввійде музей речей сакрального і богослужбового вжитку, віднайдених у парафіях Стрийської єпархії. Уже зараз зібрано чисельну колекцію старовинних ікон, давні літургійні та метрикальні книги.

Від 1780 року на території, відведеній під будівництво храму, був міський християнський цвинтар, який у повоєнний час було зруйновано для облаштування парку. Через це спорудження храму на території колишнього цвинтаря є одним з найвагоміших аргументів. У такий спосіб буде дотримано древній християнський звичай пошанування місць поховання предків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *