ОСТАННІ НОВИНИ

Міськрада дофінансовуватиме соціально-культурні проекти

|

Конкурс соціально-культурних проектів, спрямований на підвищення ефективності вирішення соціальних, культурних проблем та збільшення інвестицій у гуманітарну сферу, проведе до 25 червня департамент гуманітарної політики Львівської міської ради. Переможці конкурсу отримають дофінансування соціально-культурних проектів із міського бюджету. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор департаменту гуманітарної політики міськради Олекса Побурко.

Зокрема, міськрада дофінасовуватиме проекти в галузі культури та туризму, роботи з молоддю і сім’ями, соціального захисту населення і розвитку громадянського суспільства. Обсяг фінансування проекту завдяки бюджетним коштам становитиме не більше 60 % від його загальної вартості. Мінімальна сума фінансування проекту становитиме 5 тисяч гривень, максимальна – 19 тисяч 500 гривень, але в окремих випадках сума фінансування може бути більшою.

Як зазначив під час прес-конференції Олекса Побурко, проведення конкурсу соціально-культурних проектів зробить процес надання і використання бюджетних коштів на соціальні заходи прозорішим. «Раніше міськрада традиційно підтримувала одні і ті ж заходи. Проведення конкурсу дозволить реалізувати соціальні проекти в нових царинах», – зазначив пан Побурко.

За його словами, на проекти соціального захисту в міському бюджеті передбачено 1 мільйон 500 тисяч гривень, проекти в галузі роботи з молоддю та сім ’ ями – 300 тисяч гривень та 250 тисяч гривень на проекти в галузі культури та туризму.

У конкурсі мають право брати участь комунальні неприбуткові установи, громадські та благодійні організації, зареєстровані у Львові. Тривалість роботи організації має становити не менше одного року, перевага надаватиметься тим, які мають не менше одного реалізованого проекту за тематикою конкурсу, у претендента на отримання до фінансування не має бути заборгованості зі сплати податків і відрахувань до державних цільових фондів.

Відповідне положення про проведення конкурсу соціально-культурних проектів, яке містить детальнішу інформацію про конкурс, буде розміщене на сайті Львівської міської ради від завтрашнього дня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *