ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській області триває операція «Чисте повітря»

|

З 14 травня по 4 червня в Львівській області проводиться перший етап щорічної операції «Чисте повітря», передає прес-служба ЛОДА. Як зазначив начальник Держекоінспекції в Львівській області С. М. Столярський, головне завдання операції – зниження забруднення атмосферного повітря шкідливими викидами автотранспортних засобів.

Організація та проведення операції здійснюється інспекторами Держекоінспекції в Львівській області за участю ДАІ.

Згідно з планом екологи та даішники повинні здійснити перевірки організації роботи, яка проводиться власниками автотранспорту, станціями технічного обслуговування з технічного зниження забруднення атмосферного повітря шкідливими викидами транспортних засобів; перевірити наявність на підприємствах контрольно-регулювальних пунктів, їх забезпеченість засобами контролю токсичності та димності відпрацьованих газів, організацію їх ремонту, державних перевірок, а також ефективність використання та професійну підготовку обслуговуючого персоналу.

Також їм слід перевірити автотранспортні засоби, які належать державним, громадським, іншим організаціям та індивідуальним власникам на відповідність нормам державних стандартів щодо токсичності відпрацьованих газів двигунів автомобілів.

«Автомобілісти зобов`язані знати, що згідно з державним стандартом граничний рівень СО не повинен перевищувати 3,5%. У Правилах дорожнього руху чітко сказано, що експлуатація автотранспортних засобів з перевищенням вмісту забруднюючих речовин у викидах заборонена, – інформує начальник відділу екологічного контролю атмосферного повітря та водних ресурсів Р. Ярема.

До цих порушників застосовуватимуться заходи адміністративної дії відповідно до Кодексу України «Про адміністративні правопорушення». Сума штрафу складе від 17 до 51 грн. для фізичних осіб, від 34 до 51 грн. – для посадовців.

Результати проведення акції будуть підведені 1 липня 2007 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *