ОСТАННІ НОВИНИ

Депутатам подобається ідея концесії «Львівтеплоенерго»

|

Депутати та виконавчі органи Львівської міської ради не можуть дійти згоди з приводу долі «Львівтеплоенерго». Сьогодні на круглому столі, організованому Громадянською мережею «Опора», вони дискутували з приводу доцільності концесії теплоенерго.

Як з’ясувалося, більшість депутатського корпусу стоїть на стороні директора ЛКП «Львівтеплоенерго» Ігоря Марчака і віддає перевагу концесії. Зокрема, на підтримку цієї форми розвитку теплопостачання Львова висловились голови фракції ВО «Свобода», ПРП, БЮТ та УНП. Вони заявили, що наразі достойнішої пропозиції не чули.

«Ми виступали і будемо виступати за віддачу теплоенерго в концесію. Це принципово і однозначно, тому що іншого виходу у нас сьогодні немає», – наголосив голова фракції ВО «Свобода» у міській раді Василь Павлюк.

Натомість радник міського голови з питань енергозбереження міста та комунальної теплоенергетики Сергій Бабак застерігає міських обранців від здачі теплоенерго в концесію, оскільки вважає, що тоді підприємство може потрапити в руки росіян.

«Я не проти концесії, але ми повинні розуміти, на які ризики йдемо. Європейський ринок перенасичений, там цілі концерни б ’ ються за наші підприємства. І росіяни також до цього готуються. Я можу вам надати інформацію, як російські компанії виходили на обленерго через суди… Тому я за те, щоб ми обрали контрольовану систему», – сказав Сергій Бабак. Утім, за яку саме систему Сергій Бабак депутати так і не зрозуміли.

Крім того, директор «Львівтеплоенерго» Ігор Марчак вважає, що перестороги радника міського голови перебільшені. Оскільки депутатський корпус може поставити чітку вимогу, що у конкурсі на концесію підприємства беруть участь компанії, які мають багаторічний досвід. «А в Росії та Україні таких компаній нема. Тому те, що вони прийдуть до нас, виключено», – запевнив І. Марчак.

Менеджер інфраструктурних проектів Бюро економічного менеджменту та правових досліджень ВСЕОМ Світлана Грищенко також вважає, що конкурс на концесію «Львівтеплоенерго» може бути проведений на достойному рівні. Вона так само прогнозує, що в ньому можуть перемогти відомі компанії.

Нагадаємо, минулого тижня директор «Львівтеплоенерго» Ігор Марчак написав заяву на звільнення, оскільки міський голова Львова Андрій Садовий не підтримав ідею концесії «Львівтеплоенерго».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *