ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці вулиці Ю. Липи нагадали Садовому про передвиборчу обіцянку

|

Мешканці вулиці протестують проти будівництва на вулиці Варшавській. Сьогодні вони прийшли на засідання міськвиконкому, бо свого часу «Самопоміч» обіцяла їм підтримку.

Як пояснила мешканка будинку на вул. Ю. Липи, 45 Марія Скакун, люди не задоволені будівництвом житлового будинку на Варшавській, 136, бо від цього страждають вже наявні споруди.

«Будівництво ведуть з порушенням техніки безпеки, ми боїмося гуляти біля нього з дітьми. Крім того, там не забезпечений пожежний проїзд та не дотримується відстань між будинками. Новобудова також затіняє наші будинки», – сказала вона.

Марія Скакун також нагадала міському голові Андрієві Садовому, як він, будучи лідером ГО «Самопоміч», приїжджав до мешканців і обіцяв підтримку після перемоги на виборах.

Однак міський голова на слова пані Скакун просто промовчав. Так само жодного конкретного рішення з цього приводу не прийняв і міський виконавчий комітет.

«Аргументи мешканців не мають жодної юридичної сили. Ми проводили аналіз і побачили, що тінь на ці будинки від новобудови падає лише ввечері. Але люди протестують далі, бо їм так хочеться», – зазначив перший заступник міського голови Микола Одуха.

А секретар Львівської міської ради сказав, що якщо виконком заборонить будівництво і компенсує інвесторам уже витрачені 10 мільйонів гривень, то завтра схожі конфлікти можуть виникнути по всьому місту.

Відтак проблему було вирішено перекласти на плечі відділу соціального партнерства, який «має знайти компроміс через громадські слухання».

За даними ТзОВ «Львівторгроздріб», який веде будівництво, вартість споруджуваного будинку – 35 мільйонів гривень. Товариство планує спорудити на Варшавській, 136 дев’ять тисяч квадратних метрів житла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *