ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський міськвиконком не наважився виконати доручення Кабміну

|

Львівський міськвиконком сумнівається в доцільності виконання доручення Кабінету Міністрів України стосовно призупинення видачі дозволів на відключення від централізованої системи опалення. Зокрема, міський голова Львова Андрій Садовий вважає, що Кабмін такими дорученнями чинить з місцевим самоврядуванням нечесно.

«Кабінет Міністрів у нас дуже цікавий. Люди мерзнуть, а він каже містам викручуватись самим. Якщо ми зупинимо видачу дозволів на відключення від центрального опалення, то люди нарікатимуть не на Кабмін, а на нас», –сказав мер сьогодні на засіданні міськвиконкому.

Позицію міського голови підтримує і його радник з питань енергозбереження та комунальної теплоенергетики Сергій Бабак. Він вважає, що робити різкі кроки в цьому напрямі місту не варто, оскільки у Львова досі не розроблена схема теплопостачання. «Нам потрібно спочатку визначитися, де має бути централізоване опалення, де помірно централізоване, а де децентралізоване», – каже він.

Натомість керівники теплопостачальних підприємств Львова стверджують, що масові відключення від центральної мережі завдають непоправної шкоди теплоенерго вже сьогодні. А голова Франківської районної адміністрації Ігор Базарник каже, що через погані послуги теплопостачання мешканці просто завалюють райадміністрації заявами на відключення від централізованої мережі.

Незважаючи на це, виконати доручення Кабміну і призупинити видачу дозволів міськвиконком сьогодні не наважився. Андрій Садовий доручив управлінцям вивчити кожну заяву і подумати, де якість теплопостачання можна покращити і таким чином вирішити проблему.

«Якщо ми зупинимо видачу дозволів, то тільки загостримо ситуацію. Спочатку треба вивчити кожну заяву індивідуально, а вже тоді повертатися до цього питання», – запропонував мер.

Визначитися, чи виконувати доручення Кабінету Міністрів, міський виконавчий комітет планує через два тижні.


Від березня 2006 року до лютого 2007 року на відключення від системи централізованого опалення і гарячого водопостачання мерія видала 1 тисячу 413 дозволів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *