ОСТАННІ НОВИНИ

Батенко не ділить пам’ятники на наші та їхні

|

Заступник голови ЛОДА Тарас Батенко під час зустрічі із представниками Свердловської обласної думи заявив, що влада Львівщини не ділить пам’ятники на „наші” і „не наші”, передає прес-служба ЛОДА. «Усі вони захищені законодавством України та будуть збережені в належному стані», – сказав Т. Батенко.

Тарас Батенко висловив офіційну позицію Львівської облдержадміністрації щодо питання про перепоховання розвідника Миколи Кузнєцова на його батьківщині у Свердловській області.

Він зазначив, що органи влади постійно опікуються могилами учасників ІІ Світової війни не тільки на Пагорбі слави, а й на території усієї Львівської області. Окрім того, він наголосив, що рішенням Львівської обласної ради 1972 року могилу М. Кузнецова внесено у список історичних пам’яток, а тому вона перебуває під охороною згідно з чинним законодавством.


Тарас Батенко також наголосив на важливості дотримання всіх процедурних правил у разі перепоховання М. Кузнєцова. Для проведення цієї процедури має бути згода рідних М. Кузнєцова, ексгумація повинна проходити в осінньо-зимовий період, а також потрібно дотримати інших норм.

У свою чергу, керівник делегації Свердловської області Сергій Лазарєв повідомив, що державні органи Російської Федерації поки що не ставлять питання про перепоховання М. Кузнецова, а їх візит має ознайомлювальний характер.

Він розповів про створену ініціативну групу „НИК”, яка впродовж тривалого часу намагається привернути увагу до цього питання. Проте представники влади на засіданні оргкомітету двомісячної давності вирішили не гарячкувати та здійснити для початку кілька кроків: узгодити позицію із МЗС РФ, провести наради із губернатором області та відвідати Львівщину.

Сергій Лазарєв висловив подяку за прийом у Львові та за отримання повної інформації з цього питання. Консул Російської Федерації у Львові Євген Гузєєв зазначив, що приїзд Свердловської делегації на Львівщину був уже давно запланований та ніяк не пов’язаний із недавніми подіями у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *