ОСТАННІ НОВИНИ

Фракція «Наша Україна» ЛМР вимагає від керівництва міста реформувати теплові підприємства

|

Представники фракції «Наша Україна» у Львівській міській раді вимагають від керівництва виконавчих органів міської влади вжити негайних кроків для реформування теплопостачальної галузі. Про це вони повідомили сьогодні під час прес-конференції.

Голова фракції Василь Трач заявив, що ухвали, прийняті міською радою в лютому та квітні цього року не виконують, відтак може повторитися історія з тим, що у вересні чи жовтні чиновники знову проситимуть раду надати тепловикам мільйони гривень. «Ми ухвали приймаємо, а результату немає і ми занепокоєні тим, що нічого не роблять», – наголосив він.

На його думку, зволікання міської влади – смерті подібні, і депутати ініціюватимуть розгляд цього питання під час сесії міської ради. «Треба шукати шляхи розвитку підприємства і залучати для цього інвестиції», – наголосив він.

Цю ідею підтримує його колега, голова бюджетної комісії Андрій Стецьків. Він вважає, що практика багатомільйонних фінансових вливань у статутні фонди комунальних теплових підприємств є недоцільною і безперспективною, бо наразі немає жодного результату. «Комунальні підприємства – це звичайні підприємства, і мета їхньої діяльності полягає в отриманні прибутку. Мені прикро констатувати, але наші вкладення неспівмірні з результатом. Не може бути так, що теплові підприємства збиткові, якщо вони в усьому світі дають прибуток», – сказав він.

Натомість депутат Богдан Бедрило вважає, що керівництво міста має визначити шлях розвитку підприємств теплопостачання і представити депутатам хоча б два варіанти розвитку, аби можна було вибрати найкращий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *