ОСТАННІ НОВИНИ

Понад 500 підприємств Львівщини не мають планів ліквідації аварійних ситуацій

|

На Львівщині нараховують 565 підприємств, які відносяться до техногенно-небезпечних, не мають планів ліквідації аварійних ситуацій (ПЛАС).

“Якщо порівнювати зі ситуацією в Україні загалом, то Львівська область має дуже низький рівень розробки планів ліквідації аварійних ситуацій», – наголосив під час сьогоднішньої регіональної наради МНС України та керівників потенційно-небезпечних, хімічно-небезпечних об’єктів начальник віддіду державної інспекції Цз та ТБ ГУ МНС Степан Бондарчук.

За його словами, ПЛАС необхідний, якщо виникне надзвичайна ситуація, адже включає в себе весь перелік техногенного навантаження, яке несе об’єкт.

Своєю чергою, заступник начальника ДІ ЦЗ та ТБ України Андрій Мацків зобов’язав львівських надзвичайників уладнати цю проблему. Він наголосив на потребі створення ПЛАСів, копія яких має знаходитися в головному управлінні, копія в диспетчера підприємства, копія в районному управлінні. «Можете вважати це вказівкою, наказом, але не проханням. Виносьте постанову про застосування запобіжних заходів з цього питання, тому що воно одне з основних», – додав посадовець.

Крім того, Степан Бондарчук наголосив на тому, що низка львівських підприємств не проводить ідентифікацію об’єктів. «Звертаються до нас, що не можуть провести. Можу назвати навіть деякі підприємства: «Львівський хлібокомбінат», «Перша приватна броварня», «Львівська залізниця», фабрика «Галка»», – розповів він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *